06 - 50 62 24 30

hallo@socialmediameisje.nl

Maan - Vrij 9.00 - 18.00

Facebook afmetingen en formaten 2017

Facebook is op dit moment hét grootste social media platform. Om de zoveel tijd veranderd Facebook de look-and-feel van het platform en heeft alles andere formaten nodig. In dit overzicht vind je alle formaten, van je omslagfoto, profielfoto tot een social media post.

 

Afmetingen Facebook bedrijfspagina

In 2016 heeft Facebook haar layout van een bedrijfspagina aangepast. Hieronder vind je de nieuwe afmetingen en formaten.

 

Afmetingen Facebook omslagfoto

De afmeting van de omslagfoto/coverphoto is 851 x 315 pixels. Is je afbeelding kleiner dan dat? Dan wordt je afbeelding uitgestrekt naar die afmeting en dat is niet iets wat je wilt. Je afbeelding wordt dan vaak onscherp en dus niet aantrekkelijk voor de bezoeker van je pagina.

 

Afmetingen Facebook profielfoto

De afmeting van de profielfoto is 180 x 180 pixels. Net als bij je omslagfoto geldt hier dat als je afbeelding kleiner is of een ander formaat heeft, je afbeelding wordt uitgestrekt.

 

Afmetingen Facebook post

De afmeting van Facebook post is 1200 x 630 pixels. Bij een post kun je denken aan een afbeelding die je wilt plaatsen of een voorvertoning van een link naar een pagina en/of blog. Zorg ervoor dat je ook hier de juiste afmetingen gebruikt, minder mensen “liken” en delen een onscherpe afbeelding of een met aan de zijkant een witrand.

 

Naast deze laatste nieuwtjes en tips zijn er natuurlijk nog veel meer dingen die je kunt doen om met je bedrijf succesvoller te worden op social media. Ben jij een bedrijf die op zoek is naar hulp? Neem dan een kijkje op mijn diensten om te kijken of ik iets voor je kan betekenen.

Ben je iemand die een vraag heeft over Facebook? Stuur mij even een berichtje, ik help je graag.

No Comments

Leave a reply