06 - 50 62 24 30

hallo@socialmediameisje.nl

Maan - Vrij 9.00 - 18.00

Facebook Stories, de nieuwe kloon van Snapchat?

Een paar maanden geleden lanceerde Instagram al een eigen versie van Snapchat bovenaan de newsfeed, Instagram Stories. In een paar maanden tijd hebben zij het voor elkaar gekregen dat 150 miljoen gebruikers dagelijks gebruik maken van deze functie! Facebook en Instagram zijn natuurlijk aan elkaar gekoppeld en daarom ziet Facebook ook kansen in deze vorm van storytelling. Op 25 januari heeft Facebook nu haar eigen kloon gelanceerd in Ierland, Facebook Stories, dit zal de komende maanden uitgerold worden naar meer landen.

Dit is een demo video van hoe Facebook Stories werkt:

 

De functies van Facebook Stories

Zoals je in het filmpje kunt zien zijn de functies van zowel Instagram- als Facebook Stories bijna helemaal gelijk. De foto’s en video’s zijn slechts 24 uur beschikbaar, je kunt zelf bepalen of je het aan je verslag toe wilt voegen of naar iemand apart wil sturen én bij allebei de social media netwerken kun je de Stories vinden aan de bovenkant van het nieuwsoverzicht.

Wel zie je in het demo filmpje dat ze bij Facebook ook druk bezig zijn geweest met leuke filters net zoals bij Snapchat. Dit is iets wat Instagram weer niet heeft. Ben erg benieuwd naar wat voor soort filters Facebook gaat aanbieden, of ze veel gaan verschillen met die van Snapchat.

Iets waar ik online nog geen antwoord op heb kunnen vinden, is of Facebook Stories ook zichtbaar zal zijn op de desktop versie. Stories zijn eigenlijk alleen maar gericht op het gebruik via je telefoon. Het zou zo kunnen zijn dat je wel de verhalen van iedereen kan bekijken maar niet zelf iets kan plaatsen. Of misschien bied Facebook deze functie écht alleen maar aan voor mobiel.

 

 

Snapchat VS. Instagram & Facebook

Met deze (nieuwe) feature nu ook vanuit Facebook zal het, naar mijn mening, voor Snapchat steeds moeilijker worden om hun succes te blijven uitbreiden. Alles op het internet gaat super snel en de concurrentie is moordend. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar Twitter, daar heeft bijna niemand het meer over. Ze zullen dus echt snel met nieuwe features moeten komen om de concurrentie voor te blijven!

Het voordeel dat Instagram en Facebook ten opzichte van Snapchat hebben is dat veel mensen er al een netwerk mee hebben opgebouwd waardoor het makkelijker en leuker is om gebruik te maken van Stories. Het is nu eenmaal een stukje moeilijker om vanuit Snapchat nieuwe volgers te krijgen dan bijvoorbeeld bij Instagram. Ook zie je dat heel erg veel mensen precies dezelfde content delen op Snapchat als bij Instagram Stories. Hierdoor vinden mensen het niet altijd nodig om iemand op allebei de social media netwerken te volgen. Dit zal straks waarschijnlijk niet anders zijn bij Facebook Stories.

 

De doelgroep van Facebook

Waar wel nog een groot verschil in zit is in de doelgroep. Mensen onder de 25 jaar zitten bijna niet meer op Facebook, alleen nog maar op Instagram en Snapchat. Facebook is écht een plek geworden waar bijvoorbeeld je ouders op zitten. Met Facebook Stories denk ik niet dat ze daarmee “de jeugd” terug gaan krijgen naar Facebook, maar wel dat het gat tussen hoe oud en jong social media gebruikt kleiner gaat worden. En überhaupt denk ik niet dat je de filmpjes waarbij je bijvoorbeeld heel hard aan het feesten bent altijd aan je ouders wilt laten zien. 😉

 

 

Nu ben ik natuurlijk heel erg benieuwd naar jullie mening over Facebook Stories. Denken jullie dat dit een effect gaat hebben op Snapchat? En nog belangrijker, gaan jullie gebruik maken van de nieuwe functie als deze uitkomt? Laat het zeker eventjes achter in de reacties, zou ik erg leuk vinden! 😊

Naast deze laatste nieuwtjes en tips zijn er natuurlijk nog veel meer dingen die je kunt doen om met je bedrijf succesvoller te worden op social media. Ben jij een bedrijf die op zoek is naar hulp hierin? Neem dan een kijkje op mijn diensten pagina om te kijken of ik iets voor je kan betekenen.

Ben je iemand die gewoon een vraagje heeft over Facebook? Stuur mij eventjes een berichtje.

No Comments

Leave a reply