06 - 50 62 24 30

hallo@socialmediameisje.nl

Maan - Vrij 9.00 - 18.00

 

Blog

6 tips voor meer volgers en likes op instagram

Instagram is één van de meest populaire social media netwerken op dit moment. In deze blogpost, “6 tips voor meer volgers en likes op Instagram”, vertel ik je over 6 tips die je helpen met het krijgen van meer volgers, likes en interactie op je Instagram profiel. De tips heb ik de afgelopen tijd zelf uitgeprobeerd en ze werken echt, als je ze maar blijft toepassen!

 

Tip 1. Zorg dat je een leuk & professioneel profiel hebt

Iedereen die gebruik maakt van Instagram vindt het leuk om mooie, persoonlijke en professionele foto’s te zien. Deze foto’s worden sneller geliked dan bijvoorbeeld slecht belichte en korrelige foto’s. Wanneer je het leuk vindt om foto’s online te plaatsen probeer dan ook écht alleen foto’s online te plaatsen die scherp zijn en goed belicht. Heb je nu nog niet zoveel ervaring met het maken van foto’s? Ga het dan een middagje oefenen met verschillende items en belichting. Ook zijn er heel erg veel apps voor je telefoon beschikbaar die je kunnen helpen met het verbeteren van je foto’s.

Bij een leuk profiel hoort natuurlijk ook een mooie profielfoto. Zorg ervoor dat je altijd een duidelijke foto van jezelf gebruikt. Dit kan een foto zijn die door iemand is gemaakt of gewoon een leuke selfie. Géén profielfoto kan echt niet!

 

 

Een goeie profielfoto, een leuke bio en mooie foto’s kan echt verschil maken in of iemand je wel of niet wilt gaan volgen. Dus laat aan iedereen op Instagram zien wie er achter dat leuke profiel zit! 😊

 

Tip 2. Haal alles uit je profiel bio

Iedereen die op je Instagram profiel kijkt, leest je bio. Je klikt namelijk altijd op iemands profiel als je meer wilt weten over wie diegene is, wat hij of zij doet en leuk vindt. Dit is dus dé plek om alles over jezelf te vertellen!

 

 

Om je een voorbeeld te geven heb ik hier een profiel gepakt van een online onderneming. Dit is een online sieraden en accessoires shop, Coloured Candy. Een meisje die heel erg van sieraden en accessoires houdt zal dit een leuk account vinden en het willen gaan volgen, maar bijvoorbeeld een jongen zal dat niet zo snel doen.

Niet iedereen zal misschien je Instagram profiel leuk vinden en je gaan volgen, net zoals dat jij niet alles en iedereen leuk gaat vinden. Dat is natuurlijk helemaal niet erg en dat hoeft ook niet! Mijn tip is dat je wel eventjes tijd moet steken in het schrijven van een toffe bio. Weet je niet wat je daar neer moet zetten? Haal eventueel inspiratie uit profielen van andere Instagrammers.

 

Tip 3. Maak gebruik van alle 30 hashtags

Bij al je posts kun je naast een leuke beschrijving ook gebruik maken van hashtags. Hashtags zorgen ervoor dat je foto of video zichtbaar wordt wanneer die gezocht worden binnen een social media netwerk. Nu mag je van Instagram totaal 30 hashtags per post gebruiken. Zeker wanneer je nog weinig volgers hebt zou ik alle 30 hashtags gebruiken die passen bij de foto of video die je online plaatst.

Wil je niet dat alle 30 hashtags gelijk onder je onderschrift komen te staan? Zet er dan 5 in je onderschrift en plaats de andere 25 in een eerste reactie. Let op! Zodra je je foto of video online plaatst moet je die er gelijk onder kopiëren en plakken. Anders verlies je het effect en werkt het niet! In een ander artikel ga ik je meer vertellen over het gebruik van hashtags en hoe je dit slim kunt aanpakken.

 

Tip 4. Volg voor jou interessante bedrijven en/of personen

Iedereen heeft bepaalde interesses en/of merken die ze tof vinden. Met Instagram is het dan juist heel erg leuk om mensen en merken met dezelfde interesses te volgen. Ik ben bijvoorbeeld iemand die heel erg bewust met voeding en sporten bezig is. Met die reden volg ik dan ook een hele hoop mensen die dat ook heel erg leuk vinden. Ook wil ik op de hoogte blijven van een aantal merken, wanneer ze nieuwe producten hebben, win acties doen en/of sales hebben.

Ga op dus op zoek naar mensen en merken die bij jou passen en ga ze volgen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door te kijken bij de algemene feed van Instagram, via het vergrootglas. (2e icoontje) Wanneer je de mensen die je volgt, dagelijks likes geeft en oprecht leuke reacties plaatst bij hun foto’s, wie weet gaan ze jou dan ook volgen.

Maar.. ga alsjeblieft niet steeds mensen volgen en dan weer ontvolgen! Naast dat je daar helemaal niet mee bezig zou moeten zijn, is het ook helemaal niet nodig als degene die je volgt leuke foto’s en video’s online zet.

 

Tip 5. Ben actief op Instagram, zit er niet alleen op om iets online te plaatsen

Klinkt misschien heel erg logisch, maar er is een verschil tussen even snel iets een hartje geven of echt actief op Instagram bezig zijn. Als je iedere dag actief bezig bent met Instagram wordt je daarvoor beloond. Dus wil je meer volgers, likes en interacties, dan moet jij daarvoor werken. Heb geen quick fix voor je, sorry! 😉

Dit zijn een paar tips waarvan ik weet dat ze heel goed werken:

  •  Like per keer 50 tot 80 foto’s die onder een hashtag vallen die heel erg goed bij jou past
  • Laat tussen de 20 en de 30 oprechte reacties achter onder foto’s die je leuk vindt
  • Herhaal dit meerdere keren per dag, 3 tot 5 keer

 

Tip 6. Reageer op iedere reactie die je op een foto of video krijgt

Wanneer je nog weinig volgers hebt op Instagram is het heel erg belangrijk om te laten zien dat je ook echt actief bent op het social media platform. Mijn laatste tip is dat je op élke reactie die je op een foto of video krijgt, je een reactie terug schrijft. Of het nu iemand is die alleen maar een emoij heeft achtergelaten of echt stukje tekst, stuur altijd iets terug. Ook al denk je misschien bij sommige reacties dat diegene het misschien niet zelf geschreven, maar dat een scriptje het heeft gedaan.

Niet alleen de persoon die jou een berichtje heeft gestuurd vind het leuk om van jou een reactie te krijgen, dit is ook heel erg goed voor je profiel vanuit Instagram. Zij willen natuurlijk dat jij zolang en zoveel mogelijk op hun netwerk zit, en daarop ook actief bent.

 

Naast deze tips zijn er natuurlijk nog veel meer dingen die je kunt doen om meer volgers, likes en interacties te krijgen op Instagram. Ben jij een bedrijf die op zoek is naar hulp hier in? Neem dan een kijkje op mijn diensten pagina om te kijken of ik iets voor je kan betekenen.

Ben je iemand die gewoon een vraagje heeft over Instagram? Stuur mij eventjes een berichtje.

No Comments

Leave a reply